Φρούτα προς κονσερβοποίηση
Το ροδάκινο είναι ένα απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο γεμάτο γεύση, έχωντας το χρώμα και το άρωμα Ασίας & ανατολικών πολιτισμών, ενώ θεωρείται ότι είναι ο καρπός της αγνότητας και της αθανασίας .
Τα ροδάκινα διαιρούνται σε δύο κύριες κατηγορίες : Τα εκπύρηνα ροδάκινα και τα χρυσοποίκιλα συμπύρηνα.
Οι κυριότερες ποικιλίες ροδακινιάς οι οποίες είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση είναι:
- Α37 .
- Katerina .
- Loade .
- Fortuna .
- Andross.
- Evert.
To ροδάκινο είναι πλούσιο σε :
-
Βιταμίνες C και E.
-
Αντιοξειδωτικά.
-
Ίνες.
-
Σιδηρούχα.
-
Ασβεστίο.
Είναι ένα μεγάλο υγιεινό σνακ , δεδομένου ότι προστατεύει από τον καρκίνο, βοηθά σε διαταραχές του στομάχου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον το ροδάκινο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες , η οποία και το καθιστά ως μια ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.