Φρούτα προς κονσερβοποίηση


Το ροδάκινο είναι ένα απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο γεμάτο γεύση, έχωντας το χρώμα και το άρωμα Ασίας & ανατολικών πολιτισμών, ενώ θεωρείται ότι είναι ο καρπός της αγνότητας και της αθανασίας .


Τα ροδάκινα διαιρούνται σε δύο κύριες κατηγορίες : Τα εκπύρηνα ροδάκινα και τα χρυσοποίκιλα συμπύρηνα.

Οι κυριότερες ποικιλίες ροδακινιάς οι οποίες είναι κατάλληλες για κονσερβοποίηση είναι:

  • Α37 .
  • Katerina .
  • Loade .
  • Fortuna .
  • Andross.
  • Evert.


To ροδάκινο είναι πλούσιο σε :

  •  Βιταμίνες C και E.

  •  Αντιοξειδωτικά.

  •  Ίνες.

  •  Σιδηρούχα.

  •  Ασβεστίο.


Είναι ένα μεγάλο υγιεινό σνακ , δεδομένου ότι προστατεύει από τον καρκίνο, βοηθά σε διαταραχές του στομάχου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον το ροδάκινο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες , η οποία και το καθιστά ως μια ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.